The Expendables (2010)

Det talas redan om en uppföljare. Stallones kärleksprojekt som slutade med att han samlade ihop sina gamla kompisar för att göra ett sista äventyr verkar nu få en tvåa. Men är filmen värd en uppföljare? Absolut!

Ett team av världens farligaste och mest välutbildade soldater åker till Sydamerika för att störta en mäktig, ond diktator och hans armé, som har orsakat förödelse, kaos och tortyr under de senaste tjugo åren.

Stallone har aldrig varit någon vidare skådis utan man har mest accepterat hans närvaro i rutan liksom. Detsamma gäller vår svenske Dolph Lundgren. Ingen Dramaten scenskola här inte. Men vad gör det när de är bra på att underhålla?

Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Jet Li, Jason Statham, Eric Roberts, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger och Bruce Willis. I samma film! Man saknar bara Steven Seagal (tillfrågad men tackade nej på grund av en schism med en av producenterna) och Chuck Norris. Och Van Damme då så klart men han tackade nej för att hans karaktär saknade substans. Har han någonsin varit med i någon film där hans rollfigur haft något djup? 

Filmen innehåller en simpel handling, en massa biljakter och en fantastiskt mängd våld. Det är en testosteronladdad actionfilm rakt igenom. Explosioner, snygga fightingscener och bara ett uns kärlek. En perfekt gjord film för oss killar...

Kaliforniens guvernör är bara med i ett par sekunder, kanske en minut (tog enligt imdb.com 6 timmar att filma) men scenen tillhör en av filmens roligaste och mest minnesvärda. Arnold syns i samma bildruta som Willis och Stallone. Samma trio som en gång i tiden startade restaurangkedjan Planet Hollywood. Det var i samma veva som jag dyrkade Arnold som andra jämnåriga dyrkade Pamela Anderson. Varför ha tapeter när man kunde tapetsera med Arnold tänkte jag.

Vill du se action och en underhållande rulle är The Expendables helt klart en film du ska se på bio!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback