Sherlock Holmes (2009)

Då jag har en förkärlek till regissören Guy Ritchie och nästintill avgudar hans filmer som Rock n Rolla, Lock, Stock and Two Smoking Barrels och den mer eller mindre kultförklarade Snatch, hade jag ställt höga förväntningar på hans deckaräventyr.

Robert Downey Jr som Sherlock Holmes och Jude Law som Dr. John Watson samt undersköna Rachel McAdams som Irene Adler är en underbar trio som kompletterar varandra mycket bra.

Sherlock Holmes har troligtvis aldrig framställts som han gör i Downeys gestalt. Med ett intellekt som luktar lite överjordiskt tar han sig an ett fall tillsammans med sin högra hand, Watson. Duon ska rädda landet från total undergång och detta med hjälp av mästertjuven Irene Adler.

Det som är mest utmärkande för Ritchies filmer är fotot, dialogerna och det mästerliga sättet att visa på framtida scener. Har ni sett filmen förstår ni vad jag menar och just detta höjer temperaturen. Så vill ni se en typsik Guy Ritchie-film ska ni bege er till biografen och se en film som inom något år både har två och tre uppföljare...



Kul fakta:
# Colin Farrell var påtänkt som Watson innan Jude Law kontrakterades.
# Sienna Miller var tänkt i någon roll innan man erbjöd hennes ex-man Law en roll.