Bästa animerade film

Vad har en karateintresserad panda, en superhjälte till hund och en väldigt ensam robot gemensamt? Jo, dessa har huvudrollerna i de tre filmer som är nominerade i kategorin årets animerade film; Bolt, Wall-E och Kung Fu Panda.

Förra årets vinnare, Ratatouille sopade mattan med Persepolis och Surf´s Up och det är mycket som talar för att årets solklara vinnare blir Wall-E. Både Bolt och Kung Fu Panda är väldigt bra filmer men Wall-E står helt enkelt i en klass för sig. Det är den fantastiska detaljrikedomen, musiken och kärlekshistorien som gör filmen unik i sällskapet. Vad gäller animeringen så ligger inte Bolt långt efter även om Wall-E och dess animering är helt makalös.

Wall-E ligger i skrivande stund på 38:e plats på Imdb´s top250 vilket säger en del om hantverket. Manusförfattaren/regissören Andrew Stanton vet hur det är att vinna guldgubbar eftersom han 2004 mottog en för fantastiska Hitta Nemo. Han har, bortsett från både Wall-E och Hitta Nemo, även skrivit manus till Monsters Inc. och Toy Story.  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback