Veckans filmer

Som arbetslös får man av naturliga anledningar många timmar över på dygnet efter man ägnat dagens sex första sekunder till att söka jobb. Den här veckan har det varit många filmer. Troligtvis nytt pers.

Rachel Getting Married
Det har varit mycket förhandssnack om huvudrollsinnehavaren Anne Hathaway och dennes insats. Oscarnominerad gör hon sin absolut bästa roll och jag hoppas verkligen hon lägger ner dåliga Disney-filmer nu. Jag tillhörde en av skeptikerna vad gäller hennes nominering i världens mest prestigefyllda filmtävling. Jag hade fel. Se filmen så får ni se vilka underverk hon presterar.



Revanche
Oscarnominerad i kategorin "årets utländska film" och detta förvånar mig rejält. Bidraget som är från Österrike är ett vanligt drama som varken är mer eller mindre annorlunda från de vanliga dramafilmerna. Att denna gick före en film som tyska Die Welle är obegripligt.



Man on Wire
Oscarsnominerad dokumentär som jag tidigare nämnt i pilsnerfilm. Kan inte säga mer än att ni borde se den.



Transsiberian
Ett tåg, lite sibirisk vinter, en korrumperad polis och två oskyldiga amerikaner. Det behöver inte vara fler ingredienser än så för att göra en ganska hygglig historia. Sir Ben Kingsley, Woody Harrelson och Emily Mortimer är bra i detta tågdrama. Brad The Machinist Anderson regisserar väl.



Australia
Grymt upphaussad inför oscarnomineringarna. Det blev knappt någon nominering alls och jag håller med. Molin Rouge-regissören Baz Luhrman misslyckas med att göra ett episkt drama med Kidman och Jackman.



Mongol
En berättelse om mongolernas stora ledare, Djingis Khan, och dennes uppväxt blev alldeles för tunn. Jag saknar historia och skulle vilja se en uppföljare.



The Escapist
Fängelsedrama med mycket bra skådespelare och en intressant plot. Brian Cox, Joseph Fiennes och Liam Cunningham är alla bra i Rupert Wyatts regi.



The Argentine
Den första delen av två som behandlar ikonen Che Guevaras gerillalekar i revolutionen på Cuba tillsammans med Fidel Castro. Benicio Del Toro är fantastisk som Che och regin av Steven Soderbergh är strålande. Vart är priserna?



Guerilla
Del två av Che-historian behandlar revolutionärens äventyr i Bolivias djungler. Del Toro är fortsatt bra och slutet är mycket bra.



The Women
SATC Light fast med ett manus. Meg Ryan gör, som vanligt, inte bort sig i en film som kanske kan tituleras som tjejfilmernas tjejfilm. Mycket snack och lite verkstad för oss grabbar alltså.



Teeth
Manuset är fantastiskt dåligt. En kvinna inser att hon har huggtänder i sitt underliv och utnyttjar detta på män som vill henne illa. Patetisk historia med lika patetiska skådisar i en film som torde gå till historien som det mest bisarra manuset någonsin.



Encounters at the end of the world
Jag älskade Werner Herzogs dokumentär om grizzlymannen men när han tar med oss till Arktis fantastiska ismassor blir det alldeles för ointressant. Oscarnominerad dokumentär.



Surveillance
David Lynchs dotter, Jennifer, blandar Tarantinoeffekter med pappans mörka sidor. En ganska medioker film med instabila skådisar, Julia Ormond och Bill Pullman.



Cleaner
En ganska intressant mordgåta med Samuel L Jackson som "städare" som ofrivilligt blir indragen i en mordhärva med många fiender. Välspelat och lagom intressant.



Blindness
Jag älskar regissören Fernando Mereilles genombrottsfilmer Guds stad och The Constant Gardener men Blindness håller inte alls samma klass. Intressant domedagsprojekt som visar hur människor är villiga att slå ihjäl varandra för lite mat.



Kill Theory
Ett gäng ungdomar. En mördare. Ett uppdrag. Ett uselt manus och en film jag önskar jag aldrig sett.



Paul Blart - Mall Cop
Kevin James gör en ganska charmig tolkning av sin karaktär men filmens manus håller Adam Sandler-klass så det blir vad det blir.


Kommentarer
Postat av: Evelina

Huggtänder i sitt underliv??? Öh, var han hög när han skrev manuset??!!!

2009-02-15 @ 21:06:20
URL: http://evelina84.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback