Passengers (2008)

Det händer mycket i Anne Hathaways karriär just nu. Efter framgången i Ang Lees Brokeback Mountain har det gått väldigt bra för 26-åringen från New York. Efter Djävulen bär Prada, Becoming Jane och Get Smart har hon tydligen varit så bra att hon oscarnominerats för sin roll i Rachel Getting Married.

I Passengers spelar hon Claire Summers, en psykolog som efter en flygkrasch får i uppdrag att genomföra en samtalsgrupp med överlevande från olyckan. När medlemmarna berättar om olyckan är det många pusselbitar som inte passar och Claire anar mer och mer oråd i deras historier. När hon sedan träffar Eric, en överlevande som säger sig inte behöva någon mental hjälp, inträffar allt fler konstiga saker och till slut försvinner hennes patienter helt oförklarligt.


Den colombianske regissören Rodgrigo Garciá (Nine Lives) försöker skapa en nervkittlande thriller med hög dos av spänning. Det uppstår problem då han glömmer ingrediensen nerv eftersom filmen helt saknar förväntad spänningsgrad. Det dröjer inte länge in i filmen innan man själv sitter med facit i handen eftersom regissören lägger fram pusselbitarna i rätt ordningsföljd, dock fel ur hans synvinkel. Det hela går överstyr när han försöker använda sig av en twist a la´ Shyamalan, mästaren av twists. Både Hathaway och den manlige diton Patrick Wilson (Hard Candy, The Watchmen) är stabila i sina roller men eftersom storyn präglas av tunn regi blir det inte mer än ett mediokert betyg.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback