Decenniets bästa filmer: Plats 1-3

03. Inglourious Basterds (2009, USA)

Frankrike är ockuperat av nazisterna under andra världskriget, en grupp judisk-amerikanska soldater kända som The Basterds är speciellt utvalda för att sprida skräck genom Tredje riket med hjälp av skalpering och brutalt mördande.

Säger bara Tarantino. Säger bara klockrena dialoger. Säger bara mästerverk!


02. Avatar (2009, USA)

Den rullstolsburne Jake Sully skickas till en annan planet, Pandora, där han finner sig mitt i en konflikt mellan människor och de inhemska Na'vi.

James Cameron har gjort det igen. Först True Lies och Terminator 2. Sedan en viss Titanic. Nu Avatar. Cameron tar filmen in i framtiden och på vilket sätt han gör det!


01. Walk the Line (2005, USA)

Detta är filmen om den legendariske musikern Johnny Cashs karriär och liv och hur han gick från bomullsplockare till världsberömd artist i princip över en natt. Det handlar om livet som musiker då rock'n'rollen kom och inte bara revolutionerade musikbranschen utan erbjöd världen en helt ny livsstil och nya värderingar.

Decenniets bästa film är fantastiska Walk the Line med en formidabel Joaquin Phoenix i huvudrollen som Johnny Cash. Reese Witherspoon är minst lika bra som fru Cash.


Gott nytt 2010!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback