The Runaways (2010)

Filmen är baserad på sångaren Cherie Currie's bok 'Neon Angel', en återspegling av hennes erfarenheter som rockstjärna. Vi får följa bandets grundande och det kanske första stora genombrottet för ett rockband med enbart kvinnliga medlemmar.

Det mest häpnadsväckande med filmen är egentligen att se hur Dakota Fanning växt till sig. Den fantastiska barnskådisen som agerat skjortan av Robert De Niro i "Hide and Seek", briljerat tillsammans med Sean Penn i fantastiska "I am Sam" och dessvärre varit med i "Världarnas krig" där hon visade Tom Cruise hur man ska agera.

Vi får följa Cherie (Fanning) i jakten på det åtråvärda livet i rampljuset men det är ett ljus som visar sig vara alldeles för starkt och svårhanterligt. Det skapar sprickor i bandet och bästisen Joan Jett (Kristen Stewart) testar deras vänskapliga band. 

Det här är Dakotas film rakt igenom. Det är en fantastisk rollprestation som den f.d. barnstjärnan som nu blivit stor. "The Runaways" är egentligen mest känd för att filmen innehåller ett par scener där Dakota och Kristen går loss på varandra - rent sexuellt alltså...



Kul fakta:

# Evan Rachel Wood var först påtänkt för rollen som Joan Jett.

# När Joan Jett (originalet) lyssnade på en demo där Kristen Stewart sjöng trodde hon att det blivit fel och att det var hon själv som sjöng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback